Hatepogodak

Dobrodošli na moj blog

07.12.2006.

Resistance is futile

Ne pišem redovito. Shvatio sam davno da što više stavova imam to je veća šansa da budem glupan većem broju ljudi. Sada ćete dobiti i teoretski dokaz. Malu preradu jednog starog posta iz jedne druge inicijative.

Teoretski postoji skup od 23 da/ne pitanja (8 388 608 kombinacija) na koja će svaki građanin Hrvatske i BiH imati jedinstven skup odgovora. Svojevrstan osobni kod od 23 binarne znamenke. Ideološki JMBG. Tako svaka osoba iz vaše okoline uključujući i vašu obitelj i najbliže prijatelje ima barem jedan stav suprotan vašem osobnom.

OK, sve se slažemo, ali kako možeš biti protiv EU?!?
OK, sve se slažemo, ali kako možeš govoriti da je u komunizmu bilo bolje?!?
OK, sve se slažemo, ali kako možeš reći da su hrvatski, srpski i bosanski isti jezik?!?
OK, sve se slažemo, ali kako možeš biti za smrtnu kaznu?!?
OK, sve se slažemo, ali kako možeš reći da je Tito bio dobar državnik?!?

i tako dalje. U našoj podijeljenoj regiji ne bi trebao biti problem pronaći samo 23 pitanja oko kojih se ne slažemo. (Statistička napomena: pitanja moraju imati nisku međusobnu korelaciju.)

Iz toga možemo izvući 2 osnovna zaključka:
1. zbog najmanje jednog stava sve ostale ljude u Hrvatskoj i BiH možete smatrati nerazumnim glupanima
2. zbog najmanje jednog stava svi ostali ljudi u Hrvatskoj i BiH mogu vas smatrati nerazumnim glupanom

Nezgodno ali statistički istinito. Najbolje da se pomirite sa tim. Nema vam druge. Jer "resistance is futile". Ukoliko pokušate promijeniti sebe brzo ćete shvatiti da nema smisla. Možete se samo prilagoditi stavovima jedne osobe što ne mijenja puno na stvari. Možete isto tako pokušati promijeniti stavove svih ostalih, ali postoji dobra šansa da vas u tom slučaju svi ostali počnu smatrati glupanom na kvadrat.

Sada kada sam nazvao sebe, vas i sve oko nas glupanima možemo na jednoj ravnopravnoj osnovi krenuti rješavati neke druge stvari. Postoji skup od n-23 pitanja za koje postoji šansa da se slažemo o njima. Ili barem velika većina. Ukoliko se počnemo baviti zajedničkim rješavanjem tih pitanja umjesto da nazivamo jedni druge glupanima napraviti ćemo bolji posao i bolju budućnost za svoju djecu.

Etnički čisti blog servisi kakvi su danas ne služe poticanju razgovora iako je sam internet i blog medij dijaloga. Ukoliko ne možemo razgovarati niti na blogu kako onda očekivati da surađujemo na drugim poljima u stvarnom životu?

Uvijek ima onih koji govore kako je bolje šutjeti. Onih koji slijede politiku «ne talasaj». Onih koji govore da nema smisla govoriti jer nitko ne sluša. Samo oni koji najglasnije zagovaraju šutnju najčešće niti nemaju što za reći.

Ukoliko uspijemo započeti razgovor na blogu imati ćemo nešto o čemu ćemo razgovarati kada se susretnemo osobno. Uspjeti ćemo u sugovornicima prepoznati ljude, a ne stereotipe koje su nam stvorili mediji zadnjih 15 godina. A onda se možemo posvetiti pronalaženju drugih n-23 tema na kojima se možemo složiti.

Ako se zajednički posvetimo rješavanju problema da je dijalog među ljudima različitih nacionalnosti prestao sa vremenom ćemo naučiti tolerirati bijednih 23 stava po kojima je svaka osoba jedinstvena bez obtira na nacionalnost i po kojima se nikada nećemo uspjeti složiti. Posla sa n-23 teme ima za cijeli život. Možda onda ostavimo djeci u nasljeđe neka druga zabavnija 23 stava po kojima će se razlikovati

OK, sve se slažemo, ali kako možeš reći da su montažne kuće bolje od zidanih?!?
OK, sve se slažemo, ali kako možeš reći da su plaže sa oblutcima bolje od pješčanih?!?
OK, sve se slažemo, ali kako možeš reći da je Linux bolji od Windowsa?!?

05.12.2006.

Blogerske igre bez granica

Još od vremena mojih prvih blogerilskih aktivnosti vezanih uz akcije protiv neetičke hrvatske (a eto vidim i bosanske) tražilice Pogodak redovito čitam dva bloga:

http://ovoono.blog.hr 

na kojem svoja i razmišljanja o ovom i onom vodi Ovaj Onaj. Neslužbeno smatran za glavnog genijalca hrvatskog bloga. Pogledajte samo njegov posljednji interaktivni post. Priča o pedofiliji u belgijskom glavnom gradu duga nekih 20-tak stranica napravljena je kao post u kojem čitatelj sam odlučuje koliko će informacija saznati. Riječ je o velikoj pedofilskoj aferi u kojoj su se kako to već obično biva najveće ribe izvukle nekažnjene. Čitatelj kao u Matrixu odlučuje koliku količinu informacija treba da kao sudac u američkim filmovima okrivljenicima dokaže zločin "beyond any reasonable doubt". Teško bi bilo nabrojati sve teme o kojima je Ovaj Onaj pisao, ali sve su obrađene specifičnim stilom koji znanstvene činjenice povezuje sa širim kontekstom. U svakom slučaju blog gdje se može kvalitetno izgubiti nekoliko dana čitajući tekstove.

Drugi blogerilac koji je vjerojatno najzaslužniji da akcija protiv Pogotka izađe u širu blogersku javnost. Njegova ekselencija

Rock Roll  autor bloga "O životu, svemiru i svemu ostalom"

jedan je od najaktivnijih hrvatskih blogera. U svojim postovima o cijelom spektru tema iz svih segmenata života pristupa filozofskim ili kako on skromno kaže "kvazifilozofskim" pristupom. Trenutno je malo prorijedio objavu novih postova kako ne bi narušavao razinu starih legendarnih postova dok priprema nove teme. A dok ih on pripremi njegova arhiva postova predstavlja blago kakvo bi bilo teško propustiti.

Nov sam ovdje pa bi mi trebalo malo pomoći u pronalaženju najboljih blogova koji bi bili predstavljeni hrvatskim blogerima. Na stranicama http://hatepogodak.blog.hr (ili ovdje u komentarima) možete ostaviti svoje prijedloge najboljih blogera sa Blogger.ba servisa.

Isto tako ukoliko nemate vremena za vođenje dva bloga (makar bili i copy-paste) posvetite barem jedan od svojih postova nekom od hrvatskih blogera. Biti će to mali prilog cross posting mirovnoj inicijativi. Internet je medij koji ne poznaje granice. Neka blogerske igre bez granica otpočnu.

05.12.2006.

Prvi hrvatski cross poster - the legend Zeko Zna

Poštovani publikum,

dobro došli na stranicu gdje ćete upoznati najveće legende hrvatske blogosfere. Sve blogere od formata i najvažnija događanja na hrvatskim blog portalima.

Kao prvi blogger kojeg imam čast predstaviti je i prvi cross poster u okviru velike cross post mirovne inicijative. Fino rimovano

http://zekozna.blogger.ba

Velika legenda hrvatskog najpopularnijeg blog servisa i hrvatski Hugh Hefner (čuvajte se bosanke).

Pisac pitkog stila i neponovljivog humora. Njegov blog možete naći na hrvatskom servisu Blog.hr na adresi

http://blogtemazo.blog.hr

a za one koji nemaju vremena i volje čitati sve tekstove koje je napisao (a napisao ih je poprilično) je odlučio svojevrsni "best off" svog bloga ručno kompilirati na cross post stranicama na blogger.ba servisu.

Do slijedećih blogera posjetite i stranicu na kojoj će biti objavljivani najbolji blogovi sa blogger.ba servisa.

http://hatepogodak.blog.hr

Predlažite svoje favorite i posjećujte hrvatske blogove jer premalo nas je da bismo "živjeli u plemenima ko' apaši".

<< 12/2006 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31


MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
8229

Powered by Blogger.ba